Skip to content Skip to footer

Preverjanje letalske frazeologije v slovenskem jeziku

Preverjanje preko spleta
Datum preverjanja prilagojen vašemu urniku
Skladno z ICAO & EASA zahtevami
Potrdilo dobite v 3 dneh

Pred prijavo k praktičnim delom izpita za športnega pilota (ang. Skill test) morajo kandidati opraviti izpit iz znanja letalske frazeologije v slovenskem jeziku.

Preizkus Angleške frazeologije pri VictorOne zagotavlja potrdilo, ki ustreza tako ICAO kot tudi EASA angleškim regulativnim standardom.

Razlika med preverjanjem znanja frazeologije in preverjanjem znanja jezika

Izpit iz znanja jezika (ang. Language Proficiency Examination) preverja vaše sposobnosti govorjenja in razumevanja tega jezika. Slovencem ni potrebno opravljati izpita iz znanja slovenskega jezika, potrebno pa je opraviti test iz znanja angleškega jezika, ki ga lahko opravite pri nas. Več to tem si lahko preberete tukaj.

Izpit iz frazeologije preverja vaše razumevanje letalske frazeologije. 

Slovenski jezik je v skladu z Operativno-tehnično zahtevo o izvajanju in preverjanju kompetenc iz slovenščine v civilnem letalstvu (Uradni list RS, št. 1/2016) dovoljen za komunikacijo v splošnem zračnem prometu, ki poteka v skladu s pravili vizualnega letenja (VFR) v zračnih prostorih razredov E, F, G, ter tudi v območjih CTR, operativnem zračnem prometu in v primeru sile.

Zato je za letenje v Sloveniji potrebno vsaj potrdilo o znanju uporabe slovenske frazeologije. Potrdilo o znznju slovenske frazeologije ni potrebno obnavljati, kot je to v primeru potrdila o znanju angleškega jezika (v primeru, da nimate doseženega operativnega nivoja 6)

Ampak letalsko frazeologijo sem že opravil pri predmetu komunikacija

S teoretičnim izpitom iz predmeta Komunikacije, ki je del teoretičnih izpitov za pridobitev pilotske licence, steže pokazali poznavanje postopkov za izvajanje radiotelefonskih komunikacij.

Znanje letalske frazeologije pa morate dokazati z opravljenim testom praktične uporabe frazeologije.

Izpit lahko opravite preko spleta iz katerega koli kraja, izberete datum izpita in prejmite potrdilo samo treh dneh!

Kakšen je postopek?

Prijavite se in si zagotovite svoj datum
Ob prijavi boste prejeli povratno elektronsko pošto, kjer boste našli prijavni obrazec, ki ga izpolnete in skupaj z vašimi razopložljivimi datumi za izpit pošljete nazaj.
Preverjanje znanja frazeologije preko spleta
Preverjanje znanja traja med 20 in 30 minutami.
Prejmite potrdilo
Izstavili  vam bomo potrdilo o znanju slovenske frazeologije v 3 dneh.

Opravite test iz znanja slovenske frazeologije preko spleta, skladno z  ICAO in EASA standardi. Izberite datume preverjanja, ki ustrezajo vam in potrdilo prejmite v treh dneh za 60€.

Nudimo možnost preizkusov in dostave potrdila istega dne, kar je odvisno od razpoložljivosti izpraševalcev. Za vsako od teh storitev se lahko zaračuna dodatnih 40€.

This Pop-up Is Included in the Theme
Best Choice for Creatives
Purchase Winger